Kolektif – Ülkücü Komando Kampları

Türkiye Komünizmle Mücadele Derneği: 22. 1. 1963 tarihinde genel merkezi İzmir’de olmak üzere faaliyete geçmiştir. Derneğin gayesi; başta komünizm olmak üzere yıkıcı, yıpratıcı ve bozguncu fikir cereyanları ile mücadele etmek, milli kültürümüz, milli ve manevi değerlerimizi korumaktır. Başta Ankara, İstanbul, Adana, Bursa ve Konya gibi büyük şehirler olmak üzere bir çok vilayette şubeleri mevcuttur. Ülkü Ocakları Birliği: İstanbul ve Ankara’daki fakülte, yüksek okullarda Ülkü Ocakları ismiyle öğrenciler arasında “Türk Milliyetçiliği şuurunu işleyip, güçlendirmek ve onları memlekete yararlı birer milliyetçi yapmak gayesiyle” bir demek kurulmuş, bu demek daha sonra 1969 yılında Üniversite olan illerdeki Ülkü Ocaklarını içine alan bir birlik haline gelmiş ve ismi de Ülkü Ocakları Birliği olmuştur. Türkçülerin kurduğu dernekler içinde en faal olanlarındandır. Milliyetçi Hareket Partisi ile devamlı irtibat halinde ve onun bir yan kuruluşu durumundadır. Faaliyetlerini bu Partiden aldığı talimatlar gereğince yürütmektedir. Türkiyenin çeşitli illerinde bir kaç seneden beri açılagelen Komando Kamplarını MHP 11 Gençlik Kollarıyla birlikte yürütmektedir. Devrimci gençliğin sokak gösterilerine karşı koyan ve karşı gösteriler düzenleyen kuruluşların başında gelmektedir. Genç Ülkücüler Teşkilatı: 29.2.1 968 tarihinde genel merkezi Ankara Cemal Gürsel Cad. 17 /5 olmak üzere; Gençliği ülkücü, milliyetçi bir ruhla yetiştirmek, hertürlü bölücü zararlı faaliyetlerle mücadele etmek gayesiyle Salih Dilek, Kamber Gündoğdu ve İbrahim Çıtak isimli öğrenciler tarafından Genç Ülkücüler Teşkilatı adıyla bir dernek kurulmuştur.


Teşkilatın başta Adana, Samsun, Kars, Gaziantep, Mersin, Elazığ, Sakarya, Erzurum, Bursa olmak üzere 35 il ve ilçede şubeleri mevcuttur. Bu dernek de en faal derneklerden biri olup, Milliyetçi Hareket Partisinden aldığı talimatlar gereğince faaliyetler göstermektedir. Hür Düşünce Kulüpleri Federasyonu: 30. 1 1.1967 günü genel merkezi Ankara Cebeci Bahadırlar Sok. 2617 de olan ve Hasan Celal Güzel, Sacit Safı, Mesut Özgen ve Y akup Basmacı tarafından faaliyete geçirilen Hür Düşünce Kulüpleri Federasyonunun gayesi; Vatanı ve milleti her bakımdan yüceltmek için fikri alanda faaliyetler göstermektir. Dernek milletin ve vatanın yücelmesini Türk Milliyetçiliğine ve Atatürk’ün çizmiş olduğu yoldan yürümeye bağlamaktadır. Federasyonun Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Eskişehir, Erzurum, Trabzon, Konya ve Elazığ’da 37 şubesi mevcuttur. Diğer Türkçü-Turancı dernekler gibi bu da Türkçülüğü ülkü edinmiştir. 12 Eski Harbiyeliler Yardımlaşma Derneği: 1965 yılında Harp Okulundan tard edilen öğrencilerin haklarını korumak amacıyla Cengiz Aydın, Çetin Demir, Erdoğan Y alçınkaya, Güven Güleç, İbrahim Kaplan tarafından Gençlik Caddesi 12/1 Ankara adresinde faaliyete geçirilen Eski Harbiyeliler Yardımlaşma Derneği daha sonra Turancılık Ülküsünü benimsemiş kimselerin derneğe nüfuz etmeleri sonucu, bahse konu demek asıl gayesinden saparak Türkçülük-Turancılık faaliyeti göstermeye başlamıştır. Bu şekilde demek adeta MHP’nin bir yan kuruluşu durumuna girmiştir. Derneğin başka illerde şubeleri mevcut değildir. Milliyetçi Türk Kadınlar Derneği: 2 1.4. 1967 günü Gazi Mustafa Kemal Bulvarı 7213 Maltepe Ankara adresinde Turancılık faaliyetini Türkiyede yönetenlerin eşleri tarafindan kurulan Milliyetçi Türk Kadınlar Derneğinin amacı; “Türk Milletinin bütün fertlerini kaderde, kıvançta ve tasada ortak, bölünmez bir bütün halinde milli şuur ve ilkeler etrafında toplamak, milleti dünya milletleri seviyesine yükseltmektir.

” MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) CKMP’nin ele geçirilmesinden sonra Partinin ismi de uzun münakaşalardan sonra Milliyetçi Hareket Partisi olarak kabul edilmiştir. Yapılan seçimlerde genel başkanlığa tek aday olarak tekrar Alpaslan Türkeş getirilmiş, idare heyetine de Mehmet Altunsoy, İ. Hakkı Yılanlıoğlu, O. Yüksel Serdengeçti, Dündar Ta13 şer, Sadrettin Tosbi, Kamil Koç, Muzaffer Özdağ, Kamil Turan, Hüseyin Üzmez, Ahmet Er, Abdulhadi Toplu, Lütfi Önsoy, Vehbi Ünal, Tevfik Fikret Kıhçkaya, M. Kemal Erkovanlı, Arif Ramazanoğlu, Kemal Cabioğlu, Necati Uslu, Sadi Somuncuoğlu, Oğuz Özgür, C. Yüksel, Süleyman Sürmen, İsmail Metin, Hasan Çulhaoğlu, Alfiattin Emmezoğlu, Turgut Öztaşkın ve Süleyman Ramazanoğlu seçilmişlerdir. Ancak bunlardan Muzaffer Özdağ daha sonra istifa ederek partiden ayrılmıştır. Özdağ’ın yerine ·MHP Adana İl başkanı Faruk Akkülah genel yönetim kurulunun kararıyla yönetim kuruluna alınmıştır. 1969 Milletvekili seçimlerinde milli bakiye sisteminin kaldırılması sebebiyle geçen seçimlere nisbeten daha çok oy alan parti ancak Adana ilinden bir milletvekili çıkarabilmiştir. Bu milletvekili de kendisini kontenjandan liste başma koyan genel başkan Alpaslan Türkeş’tir. Bu husus da Adana’daki partililer tarafından hoş karşılanmamış ve Türkeş’in tutumu kınanmıştır. Komando Kampları: Milliyetçi Hareket Partisi gençlik kolları, Ülkü Ocakları Birliği, Genç Ülkücüler Teşkilatı, Milli Türk Talebe Birliğinin organize ettiği, yönettiği, maddi ve manevi yönden desteklediği komando kampları gençliği fikri ve fiziki yönden yetiştirmek ve onlara turancılık ülküsü vermek gayesiyle 1968 yılı yaz aylarından itibaren yurdun muhtelif il ve ilçelerinde kurulmuştur. Bu kampları tarih sırasına göre aşağıdaki şekilde sıralamak mümkündür. 1- 1968 Ağustos ayı içinde İzmir ilinin Gümüldür Akrepkaya mevkiinde eski Mardin MHP milletvekili Rifat Baykal’ın arazisi üzerinde takriben 150-200 gencin katıldığı bir komando kampı açılmıştır. Kamp R(fat Baykal tarafından yönetilmiştir.

.

PDF Kitap İndir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir