Mike Chaplin – Çizim – Geleceğin Ressamları için Temel Adımlar

Çevremizdeki dünyayı belgelemek ve yorumlamak için şekilleri kullanarak notlar almak en doğal içgüdülerden biridir. Öyle ki, küçük bir çocuğun bunu yaparken duyduğu hazzı görmemek mümkün değildir. Ne yazık ki, büyüdükçe bir şeyleri doğru yapamama ve kuralları kavrayamama gibi bir kaygı geliştirdiğimiz için hemen geri çekiliriz. Bu klta’pta sizi çizim yapmanın eğlencesini anımsamanız ve çizerken mutlu hissettiğiniz -bu basit bir taslak ya da detaylı, bütün gününüzü alan bir çizim de olabilir- o düzeyi bulmanız için yüreklendirmek istiyorum. Çizgi, tonlama, doku ve diğer teknik özelliklerin basit yapısını takip ettiğiniz, el ve göz arası koordinasyonu geliştirmek için sürekli pratik yaptığınız takdirde kara kalem resim konusunda İyi duruma hemen gelebilirsiniz. Elinizdeki kitap bu bahsettiğim basit aşamaların yanı sıra çizimi, bir nesne ya da manzarayı belgelemekten çıkararak onu bir resim haline dönüştüren duygusal öğeler olan hareketi, heyecanı, mesafe ya da durgunluğu göstermenin yollarını da kapsamaktadır. Bir kere kendinizden emin olarak çizebildiğinizde, artık resim yapmaya da başlayabilir ve bu geçişin hiç de zor olmadığını anlayabilirsiniz. 1 1 V 1 V T v V (P *1 ‘ i \ . P | îl ‘ yffg“ Bu çok basit çizgisel çizimi, eğlenceli bir deneyimi hızla belgelemek ve sahnenin geliştirilmeye değer olup olmadığını anlamak için yaptım. Çizgi ve öyküyü gözlemleyerek yakaladığım andaki pozlar çok hoştu. Mürekkepli kalemle yapılmış, daha kapsamlı olan bu çizimde tonlama ve alan üstünde de durdum. Resmin en köşesine kadar her şeyi kaydettim ki böylece sonradan bunu çizmek istersem her bir bölge hakkında bilgi sahibi olur ve kompozisyonu daha büyük ölçeklerde çalışabilirim. 6 Tabii ki hatalar yapacaksınız. Kimse yanlış tuşlara basmadan piyano çalmayı öğrenemez, bu yüzden hataların sizi caydırmasına İzin vermeyin.


Hatalar öğrenme sürecinin bir parçasıdır. Yaparken korkunç bir hale dönüşmeye başlayan bir çizim bile size birçok deneyim kazandıracaktır. Herkes olmasa da büyük bir çoğunluk İyi çizebilir. Bu aslında sadece İstek, çok pratik yapma ve acemilikten başarılı bir ressam olma yolunda alınan hazzı tatmaya yürekli olma işidir. Fransa’da bir sarımsak tezgâhının çalışıldığı bu basit çizim, elinizde bir taslak defteriyle dolaşmanın ne denli keyifli olabileceğini kanıtlar. Bu tarz çizimler yalnızca birkaç dakikanızı alır ve seyahatinizin günlüğünü tutmanın bir yoludur. Nispeten daha tamamlanmış ve biçimsel olan Kew Gardens’daki Palm House çiziminl yerinde planladıktan sonra, stüdyoma dönerek üzerinde birkaç saat daha çalıştım. Binayı ileriye atmak için gökyüzünde kullandığım mavi boya hilesi çalışmayı resme yaklaştırsa da alanında iyi bir çizim. 7 A W KAĞIT Birçok çeşitte kâğıt bulmak mümkündür. Pratik yapmak içinse duvar için tasarlanmış basit çizim kâğıtlarını kullanabilirsiniz. Ancak bu tip kâğıtlar genellikle bir asit bileşeniyle kullanılan kâğıt hamurundan yapılır ve gazete kâğıdı gibi, ışığa maruz kaldığında çabucak sararır. Saklamak istediğiniz çizimler için daha kalitelilerini seçmeniz gerekebilir. 2H kalem 6B kalem Keçe uçlu kalem Kömür kalemi Çelik uçlu dolma kalem Bugün, ana cadde üstündeki büyük kırtasiyelerin çoğunda bir resim reyonu bulunmaktadır. Bu reyonları araştırabilir ve paketlerin arkasındaki açıklamalardan hangi kâğıdın ne için kullanıldığını öğrenebilirsiniz. Çizim yapmanın ilk aşamalarında bir paket desen kâğıdı ihtiyacınızı karşılayacaktır. Bu kâğıt, asidi alınmış kâğıt hamurundan yapılmış olduğu için kararmaz ya da sertleşerek dağılmaz.

ilerledikçe, resim malzemeleri satan dükkânlarda bulabileceğiniz farklı özelliklerde ve markalarda kâğıtları denemek isteyeceksiniz. Pamuklu kâğıt, aynen sulu boya ressamlarının kullandığı gibi yüzeyi eşeleyen boyama ve diğer tekniklere çok daha iyi dayanmasını sağlayan uzun ve güçlü lifleriyle en kaliteli kâğıt türüdür. Kara kalem çizim için yüzey çok daha önemlidir. Detaylı bir çalışmayı kalemlerin en iyisiyle pürüzsüz bir kâğıt; dinamik yapılı çalışmalar için pürüzlü bir kâğıt uygun olabilir. Başlarken, kendinize bir taslak defteri yapmak için farklı özelliklere sahip kâğıtları bir ataçla birleştirebilirsiniz. Böylece bir çizime başlarken en uygun kâğıdı seçebilirsiniz.

.

PDF Kitap İndir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir